tab

Monday, 19 January 2015

Khasiat Vitamin C SHAKLEE

Assalamualaikum wbt.

Lama pulak tertinggal blog ni. Kini saya kembali lagi.

Hari tu dah share pasal Sustained Release Vitamin C. Tapi takpe, hari ni nak share lagi.

Vitamin C ni sebagaimana yang kita tahu sangat bagus untuk kulit. Vitamin c itu sendiri bertindak sebagai agen pencerah semulajadi.

Vitamin C juga membantu pembentukan kolagen secara semulajadi. Kolagen membantu tekstur kulit agar lebih baik. Patutlah ramai yang sanggup cucuk-cucuk vitamin c untuk jadi cantik. Anda sanggup? Saya tak sanggup. Sebab tu saya telan je vitamin c ni hihi.





Bukan sahaja utk kulit, tapi banyak lagi khasiat vitamin c ni.

Antara manfaat lain vitamin c ialah :

MENINGKATKAN SISTEM IMUNISASI - vitamin c membantu membina sel darah merah yg sihat. Darah merah yang sihat akan membantu penyerapan zat besi yang lebih baik. Selain itu ia juga membantu sel darah putih utk menentang kuman dan bakteria.

MEMBAIKI SIMPTOM PENDARAHAN - kekurangan vitamin c akan menyebabkan berlakunya pendarahan sebagai contoh gusi berdarah. Selain itu, mereka yang kurang vitamin c juga akan mengalami lebam2 di kulit.

MEMERANGI KANSER - merupakan anti oksida yang berkuasa dan mampu meningkatkan interferon badan semulajadi. Ia merangsang pengeluaran T-cells utk melawan kanser kanser dan membuang bahan kimia berbahaya dari tubuh.

MENGEKALKAN KOLESTEROL SIHAT - pengambilan vitamin c mampu mengurangkan kolesterol dan tekanan darah. Selain itu, kapilari darah yang sihat juga dapat dikekalkan.


Lagi satu nak cerita pasal vitamin c ni. Satu botol ada 180 tablets. Satu hari makan sebiji je. Maksudnya vitamin c ni bertahan sampai 6 bulan! Jimat kan? Tak perlu nak restock setiap bulan. Saya tahu anda mesti suka.

So tak perlu risau pasal bajet sebab sehari hanya perlu 50 sen sahaja. Ya Allah 50 sen je untuk kesihatan diri sendiri? Takkan la tu pun nak berkira. Iye dok? Hihi.

Sebarang pertanyaan, details, dan order boleh terus whatsapp saya di nombor yang tertera ye.

****************************************************************************
****************************************************************************
Your TRUSTED SID,
Nida
012-2329070
ID: 1144980
Facebook : Nida AB
Instagram : shakleebynida

****************************************************************************
****************************************************************************

No comments:

Post a Comment