tab

Sunday, 25 January 2015

Set Kesuburan SHAKLEE

Assalamualaikum wbt.

Sy dah tiga empat tahun kahwin. Tapi sampai sekarang belum ada rezeki nak timang cahaya mata sendiri. Bila balik kampung ibu mentua tanya, orang kampung tanya. Sedih. Lepas tu kalau keluar jalan2 bila tengok perempuan mengandung rasa cepat touching. Bila agaknya turn sendiri? Mungkin belum ada rezeki lagi. Hanya Allah tempat mengadu

Ada tak yg mengalami situasi sebegini? Sedihkan. Mungkin rezeki belum sampai tapi kita tak boleh menunggu rezeki datang bergolek. Kena ikhtiar juga.

Saya cadangkan anda utk mencuba SET KESUBURAN SHAKLEE. Mungkin serasi dengan anda dan pasangan. In sha Allah.

Ini hanyalah sebagai cadangan. Tapi tak salah untuk mencuba kerana ramai yang telah berjaya.


set kesuburan untuk suami isteri ;)



Daripada sedikit pembacaan yang nida buat, faktor ketidaksuburan ni bukan hanya dialami oleh isteri tetapi kedua2 belah pihak.

35% daripada faktor lelaki
35% daripada faktor perempuan
20% faktor bersama lelaki dan perempuan
10% masih belum diketahui punca sebenar tidak subur

So tak boleh nak salahkan isteri je kalau masih belum hamil. Sang suami juga harus mendapatkan rawatan.

Faktor ketidaksuburan dalam kalangan lelaki boleh dikategorikan kepada 3 iaitu hormon, sperma, dan penis. (Boleh rujuk di sini Punca utama ketidaksuburan )

Manakala dalam kalangan wanita pula adalah atas faktor usia, faktor kegemukan, dan menghidapi penyakit. (Boleh rujuk di sini Punca wanita susah hamil)


CADANGAN SET KESUBURAN SHAKLEE

Vita-lea

Vitalea membekalkan keperluan asas 12 vitamin dan 9 mineral yang diperlukan oleh tubuh. vitalea juga mengandungi asid folik yang boleh mengurangkan risiko kecacatan tulang belakang bayi yang bakal lahir. Suami dan isteri both boleh consume vitalea :)

GLA Complex

GLA Complex sesuai diambil untuk wanita di luar sana yang menghadapi masalah period tak teratur. Masalah period tak teratur ni biasanya disebabkan oleh hormon tak seimbang. GLA Complex mampu meningkatkan mukus pada serviks ketika ovulasi yang mana ia amat disukai oleh sperma ^^

Alfalfa Complex

Alfalfa Complex ni actually dia bertindak ala ala kacip fatimah. Senang kita panggil kacip fatimah moden je hehe. Fungsi alfalfa adalah untuk mengetatkan bahagian intim wanita. Selain itu ia bagus untuk mengurangkan masalah keputihan yang dihadapi oleh sesetengah wanita. Lelaki dan perempuan kedua duanya sesuai untuk makan alfalfa kerana ia juga berfungsi untuk membuang toksin dari badan.

Zinc Complex
Zinc complex amat bagus untuk lelaki kerana ia membantu proses penghasilan hormon testosteron.

Vitamin E

Pernah dengar tak orang cakap vitamin E ni vitamin cinta? Hehe. Vitamin e ni dia mampu meningkatkan keinginan seksual suami isteri. Selenium yang terdapat dalam vitmain e pula membantu meningkatkan pergerakan sperma kerana peratusan selenium paling tinggi dalam air mani.


ESP

Pengambilan ESP mampu menguatkan rahim para ibu. Sesuai juga diambil oleh ibu2 yang mempunyai sejarah keguguran. Bagi lelaki pula, pengamnilan ESP akan meningkatkan pengeluaran sperma.

B Complex

B complex dikenali dengan nama vitamin anti stress. Ia sangat penting dalam mengawal pengeluaran hormon badan. Kehadiran B Complex akan membantu menukarkan makanan kepada tenaga dan memberikan tenaga kepada sel. Sel sperma yang bertenaga mampu berenang untuk bersenyawa dengan ovum. Vitamin B6 yang terkandung dalam B complex mampu memanjangkan waktu subur wanita. Vitamin B12 pula akan meningkatkan bilangan sperma dan memekatkan air mani.


Akhir kata, kita hanya merancang tapi Tuhan yang menentukan. Ikhtiar haruslah seiring dengan tawakal kepada Allah swt. In sha Allah nida doakan yang baik2 saja :)

Boleh contact nombor kat bawah kalau ada anything yang nak tanya ye. Till then, salam :)


****************************************************************************
****************************************************************************
Your TRUSTED SID,
Nida
012-2329070
ID: 1144980
Facebook : Nida AB
Instagram : shakleebynida

****************************************************************************
****************************************************************************

No comments:

Post a Comment