tab

Tuesday, 27 January 2015

Vitamin C dan Vitamin E cantikkan kulit

Assalamualaikum wbt. 

Kenal tak apa kat bawah ni? Hehe. Set paling laris untuk kulit cantik! Dan sudah pastilah set kegemaran diriku sendiri hewhew.



Tengok botol pun dah comel. Apatah lagi kalau kita makan kan (haha ada kaitan tak?) 

Diorang dua beradik ni teeeeerrrrsangatlah laris dalam kalangan pencinta kecantikan. Memang tiap2 hari mesti ada orang yang order. 

Dan specialnya vitamin shaklee ni sebabnya dalam satu botol tu bukan terdapat satu khasiat sahaja. Dia boleh jadi multifunction. Dalam pada dok cantik cantik tu, tanpa kita sedar kita jadi makin sihat.

Tapi hari ni nak discuss pasal kebaikan kedua dua vitamin ni untuk kulit kita. Kalau korang ada masalah kulit sebagai contoh jerawat, parut, kulit kusam, kulit kering, jeragat dan yang seangkatan dengannya lah,bolehlah berikhtiar dgn vitamin e dan vitamin c pula.

As we know vitamin c ni salah satu manfaat utamanya adalah untuk membentuk kolagen. Kolagen ni pula penting untuk mencantikkan struktur kulit kita supaya jadi lagi anjal, lagi cerah, lagi sihat.

Pengambilan vitamin c setiap hari juga mampu mencegah jeragat. Wait! What? Yes betul ni. Vitamin c mampu menyekat pembentukan pigmen. And for your information, pigmen adalah penyebab utama kejadian jeragat.

Untuk vitamin e pulak, tak salah kalau nida cakap vitamin e ni vitamin awet muda. Hehe eh kenapa cakap macam tu? Sebabnya vitamin e ni dia bertindak sebagai anti penuaan. Bila kita konsisten dengan pengambilan vitamin e setiap hari, ianya mampu melambatkan proses penuaan kita. Garis garis halus dan kedutan juga makin berkurangan.

Satu lagi khasiat vitamin e ni yang tak boleh dilupakan. Vitamin e membantu memudarkan parut. Kalau jerawat dah tak ada tapi masih tinggal kesan2 parut pun tak best juga hehe. So jom lah kita rawat masalah parut dengan vitamin e ni. Boleh sapu vitamin e dekat parut setiap malam sebelum tidur. Pagi esok bangun baru cuci. Buat secara berterusan in sha Allah parut akan pudar.

In sha Allah entry ini mungkin berguna untuk anda bagi mendapatkan kulit idaman. Tapi haruslah diingat kesan dia mungkin berbeza atas setiap individu. So kalau sebulan dua still tak nampak kesan, jangan stop dulu. Badan anda sedang menyesuaikan diri dengan supplement yang anda ambil.

Kiranya berminat nak dapatkan vitamin c dan vitamin e ataupun produk shaklee yang lain jangan segan2 untuk contact ye.

Number phone dah ada kat bawah tu. Tinggal awak save dan whatsapp je hihihi.

Assalamualaikum.





****************************************************************************
****************************************************************************
Your TRUSTED SID,
Nida
012-2329070
ID: 1144980
Facebook : Nida AB
Instagram : shakleebynida

****************************************************************************
****************************************************************************

No comments:

Post a Comment