Ada
sesiapa yang suka makan bawang putih tak? Maksud saya bawang putih yang seketul
seketul tu. Eh bawang putih elok tau. Orang Korea diorang amalkan bawang putih
dalam pemakanan diorang tau. Sebab tu kulit mereka cantik cantik.
Agak
agak kita mampu tak untuk makan bawang putih setiap hari dalam kuantiti yang
banyak? Kalau saya memang tak mampu lah hehehe.
Jangan
risau kerana Shaklee telah mengeluarkan satu produk yang dipanggil GARLIC.
GARLIC dibuat dari bawang putih jenis premium. Kalau nak tahu, bawang putih ini
ditanam secara organik di California. Dan susah pastilah tanaman ini bebas dari
racun perosak.
A bit
more info tentang garlic ni ialah ia dihasilkan secara eksklusif pada suhu
bilik tanpa haba. Ini adalah untuk memastikan pengekalan 100% Allicin aktif.
Tidak semua tablet garlic yang dijual di pasaran mengandungi Allicin aktif.
Dwi
teknologi digunakan untuk mengawal bau garlic. Kajian menunjukkan perisa
herbanya terhasil dari kombinasi 2 ekstrak herba iaitu Rosemary dan spearmint.
Ianya mengandungi pelbagai vitamin e untuk meningkatkan sebatian aktif garlic
dan keberkesanannya di dalam tubuh kita. Setiap 2 tablet membekalkan 1000mg
ekstrak garlic tulen yang menyamai 2 ulas garlic segar.
Apa manfaat utama GARLIC?
- Mengandungi spearmint – meningkatkan sistem penghadaman, fungsi jantung
- Antibiotik yang selamat dan semulajadi – garlic merupakan antibiotik yang semulajadi. Ianya selamat untuk penggunaan jangka panjang. Pengambilan garlic mampu meningkatkan sistem imun tubuh dan menghalang penyakit berjangkit seperti selesam, kulat, kuman, virus, dan yis candida.
- Menghalang alergi – mengelakkan penyakit seperti hidung sensitif, sinus, alergi, asma, selesema, dan hepatitis.
- Memoderatkan tekanan darah tinggi – kajian menunjukkan pengambilan 2-4 tablet garlic akan menurunkan darah tinggi dengan 8 point.
- Detoksifikasi – garlic mampu mengeluarkan raksa dari tubuh dengan pantas. Raksa, plumbum, dan kadmium adalah logam toksik yang akan menaikkan tekanan darah. Garlic mampu melindungi sel-sel darah dari kemusnahan akibat logam dan menghalang kerosakan hati oleh bahan kimia.
- Menurunkan kolesterol – garlic mampu menurunkan kolesterol, LDL, trigliserid dan kelikatan darah, mengurangkan bekuan darah, meningkatkan HDL, melindungi jantung, dan menghalang strok dan penyakit koronari.
- Mencegah kanser – membantu mengelak dan merawat kanser dengan mengurangkan bahan pencetusan kejadian kanser (Nitrosamine)
- Menstabilkan glukos – menolong menstabilkan glukos di dalam tubuh. Kadar glukos yang tidak stabil akan menyumbang kepada permasalahan kulit seperti jerawat.
TESTIMONI GARLIC SHAKLEE
No comments:
Post a Comment