tab

Sunday, 9 November 2014

Set Kurus Bajet
Semalam, pukul 12 pm lebih whatsapp tiba2 berbunyi. Bila check ada mesej masuk dari customer. Dia cakap dia dah sampai kat LRT. Janji nak jumpa pukul 12.50pm tapi dia tersampai awal pulak hehe. Takpe2, demi customer tersayang sanggup pergi awal. Tunggu punya tunggu bus tak sampai2 juga. Ish bas ni bila orang tunggu dia tak datang pulak haha. So terus ambil teksi g LRT tu. Kita student lagi, tak mampu nak beli kereta lagi. In sha Allah pasni kita beli kereta guna bonus Shaklee. Aminnn. Doakan ye. Akhirnya sampai LRT pukul 12.50 juga. Alolo kesian adik comel ni tunggu sorang2.

Adik ni order SET KURUS BAJET, ALFALFA & LECITHIN. Dalam kalangan student, set ni memang HOT sebab harga lagi murah. Ye lah nama pun SET BAJET kan hehe. Macam mana ALFALFA & LECITHIN membantu menurunkan berat badan? Okay jom kita baca sama2 sedikit info ye :)

LECITHIN

Lecithin bertindak sebagai pengemulsi lemak atau dalam bahasa inggeris nya adalah “fat emulsier”. Maksudnya, Lecithin akan menghalang lemak2 degil dari terlekat pada dinding membran dan memecahkan lemak menjadi molekul2 kecil. Dengan cara ini, lemak2 degil tidak lagi akan hinggap di badan anda kerana telah dihalang oleh LECITHIN. Perlu diingat, mengemulsi lemak adalah berbeza sama sekali dengan membakar lemak. Fungsi lecithin hanya sebagai pengemulsi lemak dan bukan membakar lemak. Harus ingat yeee....

ALFALFA


Alfalfa berfungsi sebagai agen detox. Alfalfa akan mengangkut keluar segala toksin di dalam badan. Lemak2 yg telah dipecahkan oleh lecithin tadi akan dibawa keluar oleh alfalfa  melalui proses perkumuhan. Jadi sgt penting tau untuk kita minum air yang mencukupi. Satu hari anda disarankan untuk minum air sebanyak 3 liter. 


Kalau ada sesiapa yg berminat untuk turunkan berat badan, tapi bajet kurang bolehlah mencuba set ini. In sha Allah dengan cara makan yang betul, konsisten, usaha bersungguh-sungguh dan diiringi dengan doa anda akan dapat rasai sendiri hasilnya. Berat badan ideal sangat penting tau sebabnya berat badan yang berlebihan akan mengundang pelbagai penyakit. Seeloknya lebih baiklah kita mencegah dari awal. Esok2 kalau dah terkena penyakit kita sendiri yang susah. Tak apa keluarkan duit sedikit awal2 ni daripada terpaksa keluarkan duit banyak2 pada masa hadapan sebab nak rawat penyakit :(

Betul kan apa yang saya cakap ni? :)

Nida
Your Trusted SID
012 2329070
ID : 1144980
Facebook : Nida AB
Instagram : shakleebynida


No comments:

Post a Comment