tab

Friday, 25 April 2014

Sport's Day

Assalamualaikum wbt.

Entry ketiga setelah beberapa lama tak menulis. Well I'm not a good author though. Tak tahu pun nak tulis apa sebenarnya. Tapi memandangkan sekarang ni musim sukan so I would like to write something about it.

So our faculty sekarang tengah mengadakan hari sukan. Hari sukan ni akan dianjurkan oleh para undergraduate students pada setiap tahun. Dulu masa first year aku dah terlibat dalam menjayakan hari sukan ni so tahun ni kitorang serahkan pada students yang lain untuk uruskan.

Antara games yang dipertandingkan pada kali ini ialah bola tampar, bola jaring, bola sepak, tennis dan pingpong. Aku join bola tampar dan bola jaring. Nama untuk main pingpong pun aku ada bagi tapi kena reject oleh urusetia, maybe sebab diorang nak bagi chance dekat orang lain pula untuk main kan (haa tamak sangat kau jah).

Unfortunately, dalam semua games yang aku main tu semua kalah. Hahaha nampak sangat tak reti bersukan kan. Tapi tak apa lah kan, sukan ni bukan untuk main dan menang je. Sukan ni antaranya kebaikannya kita dapat mengeratkan hubungan silaturahim sesama sendiri. Sebagai contoh, mengeratkan hubungn antara senior dan junior. Sebelum ni manalah kenal sangat dengan para junior ni. Cakap pun tak kan. Tapi disebabkan adanya hari sukan ni kitorang dah mula start sembang sembang, follow memfollow twitter dan instagram, add menge-add facebook. Haa cenggitu haa.

Nampaknya point tu saja yang aku dapat fikir untuk malam ni (actually dah pagi pun). Sekian sahaja untuk kali ini.

No comments:

Post a Comment